Fernox slaví v roce 2024 60 let od svého založení.  Jako první společnost na světě zabývající se chemickou úpravou vody byla společnost Fernox v posledních šesti desetiletích trvale lídrem v teplárenském průmyslu – od průkopnického používání chemikálií, testování a filtračních technologií až po udržování energetické účinnosti vytápění a obnovitelných zdrojů.

Společnost Fernox, která se zrodila z iniciativy německého inženýra Petera Mützela, se v průběhu let exponenciálně vyvinula do dnešní podoby: globální společnost, která uplatňuje své znalosti na místním trhu a poskytuje širokou škálu chemických úprav vody a filtrů pro tradiční i obnovitelné systémy vytápění. Je to díky jeho rozsáhlým výzkumným a vývojovým kapacitám a týmu specializovaných vědců a inženýrů, kteří pracují na uvádění inovativních řešení na trh. Mezi nedávné příklady patří oceněný filtr TF1 Sigma HP a teplonosná kapalina HP-EG.

Společnost Fernox se dlouhodobě věnuje školení instalatérů a učňů; pokračování v lobbování za správné využívání úpravy vody a zavádění osvědčených postupů v oboru; a v průběhu let zaznamenal nárůst energetické účinnosti a dopadu na životní prostředí v globální agendě a ve Velké Británii.

Nyní, ve svém 60. roce, se má Fernox na co těšit, a to díky uvedení nových produktů a technologií, aktivitám v oblasti zapojení zákazníků a pokračující spolupráci s charitativními partnery. Vedle toho se společnost Fernox bude i nadále zaměřovat na podporu instalatérů, včetně investic do svých již tak komplexních a působivých školicích zařízení, aby tento cenný zdroj dále pozvedl pro současnou i příští generaci.

„Jsme velmi hrdí na to, že můžeme oslavit tak neuvěřitelný milník,“ řekl Ernie McDonald, ředitel společnosti Fernox. „60 let působení a máme před sebou skvělou budoucnost se spoustou inovací a vzrušujícími aktivitami na oslavu našeho diamantového výročí. I když je důležité ohlédnout se zpět a uznat vše, čeho jsme dosáhli, pro tým je to letos opravdu všechno o budoucnosti – a my zůstáváme absolutně oddáni agendě ekologické účinnosti.“  Pro více informací navštivte: www.fernox.cz

Country